Gezonde voeding voor kinderen

DSC_08761

The Kids Company werkt dagelijks met baby’s, peuters en kinderen. Ze worden ‘s ochtends gebracht door de ouders en aan het einde van de dag weer opgehaald. Voeding is voor de groei en ontwikkeling van kinderen enorm belangrijk, dat weten we bij The Kids Company maar al te goed. Juist omdat we de hele dag de zorg van uw kinderen op ons nemen, willen we ook met voeding de juiste hapjes en maaltijden aanbieden voor uw kind. Maar wat zijn dit dan?

De eerste babyhapjes

Vanaf 4 maanden mogen de eerste, kleine oefenhapjes eten gegeven worden. Zo kan het kindje aan de verschillende smaken en structuren wennen. Vanaf de acht maanden is het prima om te beginnen met het langzaam overnemen van de borst- en/of flesvoeding. In principe mag je alles aan het kindje geven, zolang het maar goed fijn gemaakt is. Er zijn wel een aantal producten waar beter even mee gewacht kan worden: honing, rauw vlees of rauwe vis en producten die te zout zijn.

Gezond eten voor peuters

Vanaf 1 jaar oud, kan een kind hetzelfde eten als de ouders. Ontbijt, lunch, avondeten, ze mogen in principe alles maar dan in kleinere porties. Bij The Kids Company nemen we allerlei eetopvoeding vraagstukken in overweging. Wat is gezond brood? Welk beleg gebruiken we op het brood? Wat en hoeveel schep je op? Wel of geen toetje? Welke dorstlesser geven we de kinderen, melk, sap of water? Welke tussendoortjes zijn wel en niet gezond? Uiteraard wordt er met allergieën of diëten altijd rekening gehouden!

Voeding bij The Kids Company

Bij The Kids Company wordt op bewuste wijze met voeding omgegaan. Er wordt gekozen voor gezonde producten en er wordt gelet op suikers en andere toevoegingen. Het voedingsplan wordt bij iedere expertmeeting doorgenomen en eventueel aangepast. Zo blijven we bewust en verantwoord bezig met ons voedingsbeleid. Concrete keuzes hierbij zijn: water of fruitwater in plaats van ranja. We geven kinderen ook wel eens een heerlijke smoothie tussen de middag. Het fruit en de groenten wordt dan samen met de kinderen gesneden, zodat ze de verschillende soorten leren kennen.

Wat wordt er gegeten?

Tussen de middag komen er volkoren biologische boterhammen met gezond beleg op tafel. Daarmee doelen we op plakjes kaas, ham, kipfilet, pure jam of pure stroop. Tussendoortjes bestaan altijd uit fruit, groenten, rijstwafels, tarwe soepstengels of verantwoorde koekjes zoals Liga. Kwaliteit vinden we belangrijker dan kwantiteit. Zo kiezen we voor A-merken en halen we brood bij de bakker. Uiteraard is er soms een feestje, waarbij we uitzonderingen maken. Bij verjaardagen vragen we de ouders rekening te houden met ons voedingsbeleid. Een feestje is een feestje, dus natuurlijk mag het een lekkere traktatie zijn. Het draait daarbij om de balans!

De rol van ouders

Als ouder zijnde hanteer je natuurlijk thuis ook een bepaald voedingsbeleid. Je geeft je kind immers iedere dag een ontbijt, lunch en/of avondeten. We vinden het dan ook belangrijk dat ouders zich kunnen vinden in het voedingsbeleid dat we bij The Kids Company hanteren. We houden vanzelfsprekend rekening met de wensen vanuit ouders. Het moet daarbij wel altijd haalbaar zijn binnen ons eigen beleid, maar aanpassingen of suggesties zijn natuurlijk welkom. Zo hebben we wel eens vegetarische smeerworst geprobeerd. Heeft je kind een allergie? Waar mogelijk bestellen we eventueel andere producten voor het kind.

Vragen over ons voedingsbeleid? Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsgierig?

Maak kennis met ons pedagogisch beleid