DSC_0876 DSC_0876 DSC_0876

Gezonde voeding

The Kids Company besteedt veel aandacht aan gezonde voeding, gebruikt uitsluitend A-merken en verse, zoveel mogelijk biologische producten. Alle gezonde voeding is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Voor baby’s volgen wij het individuele voedingsschema. De kinderen eten vers fruit in de ochtend en boterhammen tijdens de lunch. In de loop van de middag krijgen zij een verse groente- en fruitsmoothie en een gezonde versnapering. Na 12 maanden krijgen de kinderen standaard vers fruitwater en melk aangeboden. Dagelijks wordt de temperatuur van onze professionele koelkasten gecontroleerd. Hiermee wordt de kwaliteit van de voedingsmiddelen op ons kinderdagverbijf gewaarborgd. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat (borst)voeding op de juiste temperatuur wordt bewaard.

Aangepaste voeding of allergie

Indien uw kind een bepaalde allergie (koemelk of gluten) heeft, dan houdt The Kids Company hier zorgvuldig rekening mee. Kosteloos verzorgen wij deze, speciaal voor uw baby, dreumes, peuter of schoolgaande kind, aangeschafte etenswaren. Ook indien u specifieke wensen heeft, horen wij dit graag.

Groente- en fruitsmoothies

Het op jonge leeftijd kennismaken met verschillende smaken stimuleert de smaakontwikkeling. Een goede smaakontwikkeling draagt bij aan een gezond eetpatroon op langere termijn. De kans op toekomstig overgewicht zal hierdoor afnemen. Binnen onze kinderopvang vinden wij het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met allerlei (seizoens)smaken. Door het dagelijks aanbieden van gezonde voeding, zoals verse groente- en fruitsmoothies, krijgt uw kind extra vitaminen.

Biologisch en natuurlijk

Onze voeding is zoveel mogelijk biologisch en zo natuurlijk mogelijk geoogst en bereid, waardoor kinderen bewust leren eten. Een voorbeeld van een activiteit die hierbij aansluit is het helpen bij het zaaien en het onderhouden van onze moestuintjes, waardoor de kinderen bij het oogsten kunnen zien waar groenten en fruit vandaan komen. Ook de aanwezigheid van kippen en het leggen van verse eieren draagt hieraan bij.

Kenmerken van onze voeding

  • Vers en gezond; zoveel mogelijk biologisch en natuurlijk geoogst en bereid
  • Dagelijks verse groente- en fruitsmoothies (seizoensgebonden)
  • Veel water drinken
  • Dagelijks vers fruit en brood
  • Selectief aanbod uit eigen moestuin
  • Kosteloos aanbod van voeding bij allergie (koemelk of gluten) of vanuit culturele achtergrond
  • Wij adviseren lekkere, maar gezonde traktaties bij feestelijke activiteiten
  • Voeding afgestemd op leeftijd van de kinderen

Nieuwsgierig?

Maak kennis met ons pedagogisch beleid